Het verhaal achter de 3D geprinte brug

Wij hebben uit gerecyclede materialen videocontent geproduceerd. Deze content ging over de ontwikkeling van Royal HaskoningDHV en DSM, wat resulteerde in een 3D geprinte brug. Daarbij lag niet alleen de focus op de techniek, maar juist op de drijfveren van mensen erachter. Dit is een inspirerende manier om dit soort innovaties onder de aandacht te brengen. 

3D printed bridge

Innovatie in techniek en materialen vinden wij fascinerend. Het is lastig om dit op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen bij een brede doelgroep. Vooral als de doelgroep bestaat uit zowel techneuten als beslissers. Zij hebben namelijk andere belangen en interesses. 

Het doel van deze video is om ervoor zorgen dat mensen geïnspireerd raken om aan deze en andere innovaties mee te werken. In de video komt naar voren waarom er wordt geloofd in een circulair 3D geprinte brug. Zo ontstaat het verhaal wat de gehele doelgroep aanspreekt.

Wij hebben voor Royal HaskoningDHV in de videotechniek en persoonlijke drijfveren aan elkaar gekoppeld. Hierbij lag niet de focus op techniek, maar juist op de drijfveren van mensen erachter. Dat hebben we gedaan door uit gerecyclede materialen videocontent te produceren. Oftewel videorecycling. Daarbij zijn er twee versies gemaakt. De lange versie zorgt voor verdieping van het onderwerp voor bijvoorbeeld op de website. De korte versie is ervoor bedoelt om de doelgroep te intrigeren via social media. 

De content ging over de ontwikkeling van Royal HaskoningDHV en DSM. Dit resulteerde in een 3D geprinte brug. Wij vinden het inspirerend om dit soort innovaties onder de aandacht te brengen. 


Bij het maken van de 3D geprinte brug combineerden we de volgende expertises:

  • Doelgroepanalyse


  • Ontwikkelen concept
  • Ontwikkelen script
  • Bedenken visuele vertaling abstracte begrippen
  • Copywriting
  • Opname en regie


  • Montage en geluid

“Een pakkende video dat zowel technische als strategische personen aanspreekt. Met als doel meer over het onderwerp te weten te komen. En dat ze door deze innovatie geïnspireerd raken. Die hen tot slot aanspoort en in actie brengt om mee te werken aan ontwikkelingen van dit soort concepten”