Het verhaal achter de 3D geprinte brug

Wij hebben uit gerecyclede materialen videocontent geproduceerd. Deze content ging over de ontwikkeling van Royal HaskoningDHV en DSM, wat resulteerde in een 3D geprinte brug.
Daarbij lag niet alleen de focus op de techniek, maar juist op de drijfveren van mensen erachter. Dit is een inspirerende manier om dit soort innovaties onder de aandacht te brengen. 

3D printed bridge

Innovatie in techniek en materialen is fascinerend. Het is lastig om dit op een aansprekende manier, bij een brede doelgroep, onder de aandacht te brengen. Vooral als deze doelgroep bestaat uit zowel techneuten als beslissers. De oplossing in deze video, die we in opdracht van Royal HaskoningDHV hebben gemaakt, kwam naar voren door de techniek en persoonlijke drijfveren aan elkaar te koppelen.
Waar gelooft de ingenieur in? Hoe is het idee achter het project tot stand gekomen? Wat is de meerwaarde voor de toekomst? In de video komt naar voren waarom hij gelooft in deze brug van de toekomst: een circulair 3d geprinte brug. Zo ontstaat een verhaal dat de hele doelgroep aanspreekt. Deze video zorgt voor inspiratie bij anderen, om aan deze en andere innovaties mee te werken.
Wij hebben gebruik gemaakt van videorecycling, oftewel het hergebruiken van je content. We hebben een lange en een korte versie gemaakt. De lange versie zorgt voor verdieping van het onderwerp. Dit kan gecommuniceerd worden op de website. De korte versie is ervoor bedoelt om de doelgroep te intrigeren via social media.
  • Doelgroepanalyse


  • Ontwikkelen concept
  • Ontwikkelen script
  • Bedenken visuele vertaling abstracte begrippen
  • Copywriting
  • Opname en regie


  • Montage en geluid

“Een pakkende video die zowel technische als strategische mensen aanspreekt om meer over dit onderwerp te weten te komen. Die tot slot hen inspireert om mee te werken aan de ontwikkeling van dit soort concepten”