Nieuwe collega’s de beste start geven

Door online content te ontwikkelen wordt het onboardingproces makkelijker, sneller en meer efficiënt. Dit is een perfecte tool om op een prettige manier nieuwkomers razendsnel met de organisatie kennis te laten maken. 

Recruitment RHDHV

De eerste werkdag bij een multinational kan best spannend zijn. Een nieuwe medewerker wil uitleg krijgen over systemen en processen binnen de organisatie. Maar ook over de organisatiecultuur, het gebruik van digitale systemen en de brand promise. Hoe eerder deze vragen beantwoord worden, hoe sneller ze hun taken effectief kunnen oppakken. Zo zullen zij goed kunnen integreren binnen het bedrijf. Voor het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV hebben we een serie animaties gemaakt. Deze video’s zorgen ervoor dat nieuwe medewerkers een vriendelijk welkom en een duidelijke uitleg krijgen bij hun start. De video’s bereiken het hoofd, maar ook het hart.

In totaal zijn er elf verschillende animatievideo’s gemaakt. Elke video heeft een eigen onderwerp. De video’s zorgen ervoor dat de informatie zo effectief mogelijk wordt overgebracht en geeft de nieuwe werknemer een gerust gevoel. De informatie is verpakt in een vorm van eenvoudige en korte verhaaltjes. Hierdoor blijft de boodschap beter hangen. De karakters Karen en Rob nemen hun nieuwe collega’s mee op een virtuele rondleiding door de organisatie. Ze geven de onboarding een persoonlijk en vriendelijk gezicht. 

Deze manier van onboarden is snel, het vergroot de betrokkenheid en het levert een kostenbesparing op. De video’s helpen Royal HaskoningDHV om het onboardingsproces te standaardiseren. Alle nieuwe werknemers krijgen namelijk dezelfde video’s te zien. Je eerste werkdag in Amsterdam of Mumbai, dat maakt bij Royal HaskoningDHV door deze standaardisering niks uit. 

Om het onboardingsproces zo prettig en efficiënt mogelijk te maken combineerden we de volgende expertises:

  • Doelgroepanalyse


  • Ontwikkelen concept
  • Maken pilot

  • Complexe informatie omzetten in scripts met leuke verhaaltjes
  • 

Bedenken visuele vertaling abstracte begrippen


  • Copywriting
  • Karakterontwerp


  • Voice-overs
  • 

Animatie, montage en geluid

“Met hulp van de animaties onboardt Royal HaskoningDHV op een efficiënte, compacte en aantrekkelijke manier. Nieuwkomers voelen zich betrokken en welkom vanaf de eerste werkdag”