Nieuwe collega’s de beste start geven

Door online content te ontwikkelen wordt het onboardingproces makkelijker, sneller en meer efficiënt. Dit is een perfecte tool om op een prettige manier nieuwkomers razendsnel met de organisatie kennis te laten maken. 

Recruitment RHDHV

Video is een perfecte tool om op een prettige manier nieuwe collega’s in je organisatie razendsnel kennis te laten maken. Door deze online content te ontwikkelen wordt het onboardingsproces makkelijker, sneller en meer efficiënt. Voor het ingenieursbureau Royal HaskoningDHV hebben we een serie animaties gemaakt. Deze video’s zorgen ervoor dat nieuwe collega’s naast een warm welkom ook een duidelijke start kan maken.

 

Het is begrijpelijk dat een nieuwe medewerker uitleg wil krijgen over de systemen, organisatiecultuur, de brand promise en processen binnen een organisatie. Hoe eerder deze punten helder zijn, hoe sneller ze hun taken effectief oppakken. Zo zullen zij op de beste manier integreren binnen het bedrijf.

In totaal zijn er elf verschillende animatie video’s gemaakt. Elke video heeft een eigen onderwerp. De video’s zorgen ervoor dat de informatie zo effectief mogelijk wordt overgebracht en geeft de nieuwe medewerker een gerust gevoel. De informatie is verpakt in een vorm van eenvoudige en korte verhalen. Hierdoor blijft de boodschap op de beste manier hangen. De karakters Karen en Rob nemen hun nieuwe collega’s mee op een virtuele rondleiding door de organisatie. Zij geven de onboarding een persoonlijk en vriendelijk gezicht.

Deze manier van onboarden is snel, het vergroot de betrokkenheid en het levert een kostenbesparing op. Deze video’s helpen Royal HaskoningDHV om het onboardingsproces te standaardiseren. Alle nieuwe werknemers krijgen namelijk dezelfde video’s te zien.

Om het onboardingsproces zo prettig en efficiënt mogelijk te maken combineerden we de volgende expertises:

  • Doelgroepanalyse


  • Ontwikkelen concept
  • Maken pilot

  • Complexe informatie omzetten in een script
  • 

Bedenken van een visuele vertaling voor abstracte begrippen


  • Copywriting
  • Karakterontwerp


  • Voice-overs
  • 

Animatie, montage en geluid

“Met hulp van de animaties zorgt Royal HaskoningDHV er op een efficiënte, compacte en aantrekkelijke manier voor een fijne onboarding voor de nieuwkomers. Zij zullen zich zich betrokken en welkom voelen vanaf de eerste werkdag”